Snelste consumentendrone ter wereld vliegt ruim 110 km/u

De Teal vliegt volgens zijn ontwikkelaar sneller dan 70 mijl per uur (112 km/u), en zou onder gunstige omstandigheden zelfs de 85 mijl per uur (136 kmh) hebben gehaald.

Ter vergelijking is de topsnelheid van de populaire consumentendrone Phantom 4 van DJI zo’n 72 kilometer per uur. Teal zegt met zijn drone vooral verschillende gebruikersgroepen te willen bedienen.

Het ontwerp van de drone is daarom redelijk modulair gehouden. Naast plaats voor verschillende soorten accu’s komt Teal in de toekomst met modules die onder meer thermische camera’s en radarondersteuning toevoegen. Op zijn standaardbatterij houdt de drone het 10 minuten vol, met een groter exemplaar 20 minuten. Het bereik van de Teal is ruim 3 kilometer.

Video: Snelle consumentendrone haalt 112 km/u


Als pc gebruiken

De ingebouwde camera met groothoeklens filmt met maximaal 24 beeldjes per seconde op 4K-resolutie, met 30 beeldjes per seconde op 1080p en met 60 beeldjes per seconde op 720p. Foto’s zijn maximaal 13 megapixel.

Opvallend is de snelle chip die in de Teal zit gebouwd. De drone draait op een Nvidia TX1 en gebruikers kunnen volgens de ontwikkelaar een monitor aansluiten en de drone gebruiken als pc.

Het ontwikkelplatform van Teal is open source, en het bedrijf hoopt dat ontwikkelaars daardoor apps voor de drone zullen ontwikkelen. Ingebouwde apps maken de drone al geschikt voor racen, gecontroleerd vliegen en het automatisch volgen van de gebruiker.

De Teal is vooruit te bestellen voor 1.299 dollar (1.180 euro), en wordt volgens het bedrijf tijdens de feestdagen geleverd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>