Regenboogvlag-emoji komt er officieel

Unicode heeft een manier bedacht waardoor de regenboogvlag op korte termijn kan worden toegevoegd, meldt het consortium. Achter de schermen geldt een combinatie van de emoji van een witte vlag en die van een regenboog als beschrijving voor de regenboogvlag.

Daarom hoeven softwaremakers als Apple en Google niet tot de volgende lichting nieuwe emoji te wachten, die pas in juni 2017 wordt verwacht. Onlangs werd de meest recente lijst nieuwe emoji goedgekeurd, symbolen die dit najaar aan onder meer Android, iOS en Windows worden toegevoegd.

De regenboogvlag is het symbool van onder meer de LHBT-beweging en de vredesbeweging en ontbrak nog in het aanbod van symbooltjes waar inmiddels wel vrijwel alle landenvlaggen in voor komen.


Nederlander

Unicode kreeg in juni 2015 mail met een verzoek de vlag toe te voegen. Eind juni 2016 stuurde Nederlander Maurice Beljaars hetzelfde verzoek naar Unicode, onder meer in navolging van de aanslagen in Orlando.

“Het gebeurt vrij vaak dat ik zo’n vlaggetje aan een tweet wil toevoegen bij dingen die te maken hebben met homo-emancipatie, zoals bijvoorbeeld bij de aanslagen in Orlando”, zei Beljaars onlangs tegen NU.nl.

Unicode keurde onlangs een voorstel van Google goed om meer geslachtsopties aan emoji toe te voegen. Ook schrapte de raad onlangs ook de geweer-emoji uit de lijst met nieuwe emoji, nadat Apple en Microsoft bezwaar hadden gemaakt. Dit zou zijn gebeurd na één van de recente schietpartijen in de VS.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>