Pokémon Go verschijnt officieel in Nederland

Eerder moesten Nederlanders een buitenlands App Store-account aanmaken om de app te downloaden, terwijl Android-gebruikers een los bestand konden downloaden buiten de officiële Google-appwinkel om.

Nederlanders kunnen Pokémon Go nu officieel uit de App Store of Google Play halen, zonder van land te wisselen. In totaal is de game uitgebracht in 26 extra Europese landen. Eerder werd de uitrol beperkt, omdat de servers van ontwikkelaar Niantic het zwaar te verduren hadden onder de grote toestroom van spelers.

Zaterdagmiddag lijkt Pokémon Go inderdaad te kampen met een storing. Op een overzicht van Allestoringen.nl is te zien dat duizenden mensen klagen over het probleem. Vermoedelijk hebben de servers van Pokémon Go het zwaar, omdat gamers uit 26 nieuwe landen het spel nu kunnen downloaden.

In Pokémon Go moeten spelers door de echte wereld rondlopen om de Japanse monsters te vangen. Ze kunnen ze ook trainen en laten vechten in gyms. Omdat spelers verschillende locaties moeten bezoeken om beter te worden in het spel, waren de afgelopen dagen al veel groepjes Pokémon Go-fans op straat te zien.


Omzet

Wereldwijd is het spel naar schatting tientallen miljoenen keren gedownload, al zijn geen exacte gebruikersstatistieken bekend. In Nederland zouden 1,3 miljoen mensen het spel al spelen.

Het is niet precies bekend hoeveel geld ontwikkelaar Niantic verdient aan het spel, al schatten marktanalisten kort na de verschijning in de VS dat de iOS-versie zo’n 1,6 miljoen dollar per dag in het laatje bracht.

Niantic is een startup die binnen Google werd gevormd, maar later werd afgestoten om een samenwerking met Nintendo mogelijk te maken. Google en Nintendo zijn nu allebei aandeelhouder in de gamemaker, al is onbekend welk percentage van Niantic in handen van de bedrijven is.

Bekijk onze videoreview van Pokémon Go:

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>