‘Google schrapte Oculus Rift-concurrent’

Google zou zijn volledige gewicht achter mobiele VR willen zetten, meldt Recode op basis van ingewijden.

Google was met zijn Project Cardboard met VR-brillen van karton één van de eerste grote aanbieders van virtual reality. Tijdens de meest recente Google-ontwikkelaarsconferentie I/O kondigde het bedrijf mobiel VR-platform Daydream aan.

Dat platform geldt als basis voor nieuwe, meer geavanceerde en hoogwaardige VR-brillen waar net als bij Project Cardboard een smartphone in geschoven moet worden. Die brillen zullen zowel door Google zelf als door andere fabrikanten ontwikkeld worden, net zoals dat met Android-toestellen gebeurt.

Een los team van zo’n vijftig mensen werkte binnen het geheimzinnige Google-onderzoekslab X aan een op zichzelf staande VR-bril, met geheel eigen software los van Android. Het is niet bekend hoe ver dat project gevorderd was, maar de werkzaamheden zouden inmiddels gestaakt zijn.

Google richtte onlangs een speciale VR-divisie op, die volgens bronnen van Recode ‘behoorlijk groot’ is. Het bedrijf zou echter niet de directe concurrentie willen aangaan met Oculus en HTC, maar zich volledig willen richten op het ontwikkelen van Daydream als groot VR-platform op basis van Android.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>