Oplichters zetten besmette Pokémon Go-apps in Play Store

Pokémon Go is hier nog niet officieel uit en daarom downloaden veel mensen het spelletje via een omweg. Dat kan gevaarlijk zijn, en in de Play Store worden nu ook versies ontdekt die virussen bevatten. Daarvoor waarschuwt security-firma ESET.

Met name de applicatie ‘Pokémon Go Ultimate’ blijkt gevaarlijk. Deze vergrendelt het scherm, waarna de telefoon opnieuw opgestart moet worden. “Een volgende stap is het vragen om losgeld om de vergrendeling ongedaan te maken. De eerste ransomware in Google Play die het scherm vergrendelt, is dan een feit,” zegt het bedrijf.

De app blijft daarnaast op de achtergrond actief om op pornoadvertenties te klikken, wat de makers van het virus veel geld kan opleveren. Zelf kun je daarvan merken dat je toestel trager wordt. Door Pokémon Go Ultimate te verwijderen, zou je er weer vanaf zijn. Dat valt dan nog mee…

Oppassen

Andere malafide apps zijn Guide & Cheat for Pokémon Go en Install Pokemongo, die spelers proberen over te halen om te betalen voor gebruiksvoorwerpen in de game. Dat is echter pure oplichting.

Google heeft de applicaties uit de Play Store gehaald, maar het blijft oppassen geblazen. Het is niet de eerste keer dat er een besmette variant van het populaire spel opduikt.

Lees hier meer over Pokémon Go, de rage van het moment.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>