Google maakt bellen naar Frankrijk gratis na aanslag Nice

De zoekgigant geeft bovendien in en rondom Nice extra informatie over de aanslag in digitale assistent Google Now.

Gebruikers in en rond de Franse stad krijgen officiële updates van de Franse overheid via Google Now. Bovendien kunnen alle gebruikers van communicatieapps Hangouts, Google Voice en de Amerikaanse telecomdienst Project Fi dus tijdelijk gratis bellen naar Frankrijk. Bij de aanslag in Nice kwamen donderdagavond zeker tachtig mensen om het leven.


Safety Check

Facebook schakelde direct na de aanslag Safety Check in. Deze functie werd eind 2014 geïntroduceerd en wordt ingeschakeld bij grote rampen zodat mensen via Facebook aan hun vrienden kunnen laten weten dat ze niets mankeren.

Het is al de derde keer in iets minder dan een maand dat Faceboo zich genoodzaakt ziet Safety Check in te schakelen. Eerder gebeurde dat in juni bij de aanslag op een nachtclub in Orlando en vervolgens nog geen twee weken later vanwege de aanslag op het vliegveld van Istanbul.

Facebook stuurt mensen in een getroffen gebied of stad automatisch een notitie waarmee deze gebruikers kunnen aangeven dat ze veilig zijn. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>