Terreur-waarschuwingsapp laat het afweten tijdens aanslag Nice

Een app die door de Franse overheid is uitgebracht om mensen te waarschuwen in het geval van terroristische aanslagen, heeft zijn werk gisteravond niet goed gedaan tijdens een aanslag in Nice.

In Nice reed donderdagavond een vrachtwagen in op een menigte, die op de Promenade des Anglais naar een vuurwerkshow stond te kijken. Daarbij vielen meer dan 80 doden. Mensen die de zogheten SAIP-app van de Franse overheid hebben geïnstalleerd, kregen daarop pas anderhalf uur later een melding binnen dat er iets aan de hand was.

Te laat

Op het moment dat het gebeurde, toonde de app alleen de standaard melding dat er geen gevaar is. Dat blijkt uit tweets over de aanslag, zoals verzameld door The Huffington PostDe app in kwestie werd eigenlijk gelanceerd voor het afgelopen EK. Gelukkig bleek deze toen niet nodig te zijn. Gisteravond helaas wel, maar toen kwam de melding veel te laat binnen.

Waarom het zo lang duurde voor de app de juiste informatie toonde, is niet duidelijk. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>