Overheid: Pas op voor deze 24 gevaarlijke usb-opladers

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een lijst gepubliceerd met daarop 24 usb-opladers die niet veilig worden geacht. De verkoop ervan wordt dan ook verboden.

In totaal onderzocht de NWA 41 usb-opladers van verschillende merken. Sommige daarvan vertoonden gebreken, waardoor ze een elektrische schok kunnen geven of brandgevaarlijk zijn. Bij een deel van de laders ontbreekt daarnaast een gebruiksaanwijzing, waardoor ‘de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.’

Ernstig veiligheidsrisico

Op de site van de NWA is te zien of je zelf gevaarlijke opladers in huis hebt. Dat kan aan de hand van merknamen, typenummers en foto’s. De laders zijn onderverdeeld in de categorieën. Met name bij een ‘ernstig veiligheidsrisico’ wordt aangeraden de lader niet langer te gebruiken. 

Nederlandse laders

De NWA onderzocht adapters die verkocht worden in Nederlandse (web)winkels. Heb je dus een lader uit het buitenland, dan is die mogelijk niet meegenomen in het onderzoek.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>