Pokémon Go-update voor iOS lost crash- en privacyproblemen op

Gebruikers die inloggen met een Google-account geven alleen nog maar hun e-mailadres en identiteit binnen Google vrij. Verdere toegang tot Google-informatie wordt niet gevraagd. 

De iOS-versie van Pokémon Go vroeg voor de update nog om ‘volledige toegang’ tot een account, waardoor werd gevreesd dat de game alles binnen een Google-account kon lezen, zoals e-mails en agenda-items. Om deze toegang wordt niet meer gevraagd.

De iOS-update belooft ook de crashproblemen op te lossen waar de game onder lijdt. Daarnaast is inloggen via een Pokémon Club-account stabieler gemaakt. Wordt een speler van de servers gegooid, dan hoeft hij of zij niet meer opnieuw in te loggen.

Pokémon Go is nog niet officieel in Nederland beschikbaar, maar kan via een buitenlands App Store-account worden gedownload. Op Android zijn er apk-bestanden met de game te downloaden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>