Samsung investeert in snel oplaadbare batterij en zelfhelend materiaal

Dat heeft het bedrijf volgens Business Korea aangekondigd. De investeringen zijn onderdeel van de Samsung Research Foundation dat in 2013 is opgezet. Samsung zal in tien jaar tijd 1,5 biljoen Koreaanse won (1,2 miljard euro) investeren.

Dit jaar gaat er geld naar onder meer kunstmatige intelligentie. Onder leiding van professor Kim Jae-joon van de universiteit van Pohang zal gewerkt worden aan een speciale zelflerende processor.

Het project is vooral bedoeld om zelflerende intelligentie toe te voegen aan minder krachtige hardware zoals slimme apparaten in huis.


Snelladen

Daarnaast focust het Zuid-Koreaanse bedrijf zich op het verbeteren van de techologie om apparaten snel op te laden. In samen met het Koreaanse onderzoeksinstituut voor elektrotechniek wordt gewerkt aan een batterij die in tien minuten voor 80 procent moet worden opgeladen.

Het laatste project waarin wordt geïnvesteerd, staat onder leiding van de universiteit van Yonsei en moet zorgen voor een nieuw metaalachtig materiaal dat flexibel en zelfhelend is.

Het is onduidelijk hoeveel Samsung investeert in de specifieke projecten. Ook is niet duidelijk wanneer Samsung de projecten afgerond wil hebben.

 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>