Pokémon Go-spelers uit Australisch politiebureau geweerd

De mobiele game Pokémon Go wordt deze week uitgerold, en is vooralsnog in Nederland nog niet beschikbaar. In de game moeten spelers met hun telefoon op pad, om op bepaalde fysieke locaties Pokémon te vangen.

In Australië is het spel al wel beschikbaar en kan in het politiebureau van Darwin de Pokémon Sandshrew worden gevangen. De politie verzoekt spelers via Facebook om het bureau niet binnen te komen in hun zoektocht naar de Pokémon.

“Je hoeft niet binnen te komen om de pokéballs te verdienen”, aldus de Australische politie. “Het is ook een goed idee om te kijken voordat je de straat oversteekt. Die Sandshrew gaat nergens heen.”

In Pokémon Go zien spelers de Pokémon in hun buurt via het scherm van hun telefoon virtueel in hun echte omgeving staan. Het spel wordt nog deze week in Nederland verwacht voor Android en iOS.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>