Avast koopt anti-virusbedrijf AVG voor 1,2 miljard euro

AVG is een van origine Tsjechisch bedrijf, maar zetelt met zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Avast ontwikkelt ook computerbeveiliging, en werd ook in Tsjechië opgericht.

Avast betaalt 25 dollar per aandeel voor AVG, goed voor een totaal van 1,3 miljard dollar (1,16 miljard euro), meldt het bedrijf donderdag. Avast wil door de overname groeien, zich technologisch uitbreiden en geografisch breder inzetten.

Zo wil het bedrijf onder meer inzetten in opkomende technologieën als het ‘Internet of Things’. Daarbij wisselen tal van kleine apparaten informatie met elkaar uit, maar in tegenstelling tot pc’s en smartphones zijn die niet altijd goed beschermd.

Het bestuur van Avast gaat unaniem akkoord met de overname. Dat van AVG ook, maar adviseert wel de transactie ter goedkeuring te overleggen met aandeelhouders van het bedrijf.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>