‘VR-bril HTC Vive ongeveer 75.000 keer verkocht’

Dat concludeert Road to VR op basis van gegevens van SteamSpy. 

Op SteamSpy staan indicaties van hoeveel games op winkelplatform Steam ongeveer in het bezit zijn van gebruikers. Door de bezitscijfers van games gebundeld bij de Vive te bekijken, geven de cijfers aan hoeveel Vives er ongeveer over de toonbank zijn gegaan. 

Job Simulator, het enige spel dat tegelijkertijd verscheen met de consumentenversie van de Vive, is in het bezit van 77.975 Vive-bezitters. SteamSpy heeft een foutmarge van 7.340, wat betekent dat er ongeveer tussen de 70.000 en 85.000 Vives zijn verkocht. 

Tilt Brush, een tekenapp die voor de verkoop ook beschikbaar was voor de ontwikkelaarsversie van de Vive, is in het bezit van rond de 100.000 spelers. Het zou betekenen dat er in totaal rond de 100.000 Vives op de markt zijn, als vroege testversies worden meegeteld.

De gepeilde games zijn niet beschikbaar op concurrent Oculus Rift, omdat speciale bewegingsbediening vereist is. Op het moment zijn de controllers hiervoor alleen beschikbaar voor de Vive. Een alternatief voor de Rift verschijnt later dit jaar.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>