Google Chrome krijgt ingebouwde Chromecast-functie

Eerder was nog een aparte browserextensie nodig om de Chromecast te gebruiken, maar in versie 51 van Chrome is dat niet meer het geval. De nieuwe versie van de browser is al beschikbaar, maar het kan even duren voordat alle gebruikers de nieuwe functie zien.

De Cast-knop bevindt zich in het algemene menu van Chrome, waar gebruikers ook het download- en printvenster kunnen oproepen. Mensen die de extensie van Chromecast al hebben geïnstalleerd, kunnen deze ook blijven gebruiken.

Het wordt ook mogelijk om met de rechtermuisknop op een webpagina te klikken, en deze vanuit het contextmenu naar de Chromecast te sturen.

De gedetailleerde opties voor de kwaliteit van Chromecast-streams zijn verwijderd. Volgens Google wordt de kwaliteit van video’s nu automatisch aangepast op de kwaliteit van de internetverbinding.

De Chromecast is een klein apparaatje van 39 euro dat in de HDMI-poort van een tv kan worden gestoken. Vervolgens is het mogelijk om vanaf mobiele apparaten en desktops video’s en webpagina’s naar de Chromecast te sturen, om ze op de tv te laten zien.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>