Google integreert Chromecast-functie in Chrome

Google integreert de Google Cast-functie definitief in Chrome. Voortaan is er dus geen extensie meer nodig om beelden naar een Chromecast te sturen.

De functie verschijnt in Chrome 51, die op dit moment in bèta is en later wordt uitgerold voor alle gebruikers.
 

Casten

Het is mogelijk om tabbladen van Chrome te streamen naar een Chromecast in de tv, handig als bijvoorbeeld YouTube op je televisie wil kijken. Tot nu toe had je daar echter altijd een aparte extensie voor nodig, maar in de nieuwste versie van Chrome zit de Cast-tab standaard ingebouwd.
 

Menu

Met die extra optie kun je vanuit het dropdown-menu kiezen om een pagina naar de Chromecast te sturen. In het menu is ook in te stellen wat de kwaliteit van het beeld wordt, bijvoorbeeld door de resolutie of de bitrate in te stellen.
 

Extensie behouden

Het is volgens Google niet nodig de Chromecast-extensie uit Chrome te verwijderen. Sterker nog, die kan het zelfs makkelijker maken om te streamen omdat het ‘Cast’-icoontje dan gewoon in de taakbalk blijft staan.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>