LG haalt bezem door smartphonetak na tegenvallende verkoop G5

Er zijn verschillende bestuurders vervangen en een speciaal managementteam is aangesteld om de afdeling aan te sturen, meldt de Korea Times.

De G5, een smartphone die kan worden aangepast met verschillende modules, “heeft geen verkopen kunnen genereren”, zegt LG in een verklaring. De reorganisatie moet zorgen voor “nieuw momentum”.

LG zegt zich meer te willen focussen op verkoop buiten thuisland Zuid-Korea. Het bedrijf rekent nog wel op sterke concurrentie: “De smartphonemarkt wordt naar verwachting nog competitiever in 2016 dankzij verwachte premiummodellen van concurrenten en verdere prijsconcurrentie binnen het massasegment.”


Verlies

Volgens analisten van Mirae Asset Securities verkocht LG in het tweede kwartaal van het jaar 2,2 miljoen exemplaren van de G5, terwijl het bedrijf er 3 miljoen wilde verkopen. 

Marktonderzoeker Gartner denkt dat LG een zevende plaats op de wereldwijde smartphonemarkt bezit, met minder dan 4 procent van de totale verkopen in het eerste kwartaal van 2016. 

Verwacht wordt dat de smartphonetak van LG in het tweede kwartaal van 2016 een operationeel verlies van 100 miljard won (zo’n 78 miljoen euro) zal draaien in het tweede kwartaal. Dat zou dan het vijfde verlieskwartaal op rij zijn.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>