Review: Microsoft Lumia 650

Als er een gedeelte van de smartphonemarkt is waar Microsoft met de Lumia lijn goede sier maakt, dan is het wel het instapsegment. De Lumia 650 past ook zeker in dit beeld.

De Lumia 650 ziet er wat ons betreft fraai uit dankzij de metalen rand rondom en voelt ook goed aan in de hand. Als beeldscherm heeft Microsoft gekozen voor een oled-paneel, wat ervoor zorgt dat de zwartwaardes en daardoor het contrast erg goed zijn. De maximale helderheid van het paneel is niet enorm hoog. In direct zonlicht is dit te merken, voor het overige is de helderheid voldoende. De diagonaal van 12,7 centimeter (5 inch) en de resolutie van 1280×720 pixels zijn op dit prijspunt inmiddels standaard. Microsoft heeft voorzien in 16 gigabyte opslaggeheugen, dat nog uit te breiden is via een micro-sd-kaartje. De Lumia 650 biedt verder ondersteuning voor 4G LTE.

Prestaties

Als processor heeft Microsoft in deze Lumia 650 gekozen voor een niet bijster snelle Snapdragon 212 van Qualcomm. Gelukkig is Windows 10 Mobile niet al te zwaar, maar Microsoft zoekt wel echt de minimale specificaties op met deze processor. De camera is geheel volgens traditie van Lumia’s in dit segment verrassend goed. Met name bij daglicht zijn er prima bruikbare foto’s mee te schieten. Donkere omstandigheden zijn de 8 megapixel-camera zonder optische beeldstabilisatie in dit toestel echter te machtig. Die zorgen voor een plaatje met veel ruis. Dat is overigens vrij gebruikelijk in dit segment. De accuduur is ten slotte goed; als we een film afspelen tot de accu leeg is, dan noteert het toestel een respectabele tien uur.

Conclusie

Een goed uitziende en aanvoelende Windows 10 Mobile-smartphone, die relatief goede prestaties koppelt aan een goede prijs.

Pluspunten:

Betaalbaar, mooi scherm, goede camera bij daglicht.

Minpunten:

Camera in het donker, processor vrij langzaam.

Adviesprijs: € 199,–

Voor meer informatie: www.microsoft.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>