Play Anywhere: gratis pc-versie bij Xbox One-spellen vanaf september

Koop je vanaf 13 september Xbox One-spellen onder de Play Anywhere-noemer, dan krijg je er gratis een pc-versie van de game in kwestie bij voor Windows 10. Dat maakt Microsoft bekend.

Andersom geldt hetzelfde: koop je een Play Anywhere-game voor de pc, dan kun je de Xbox One-versie gratis naar je spelcomputer downloaden. “Heb je de game eenmaal gekocht, dan kun je spelen waar je wilt”, aldus Microsoft. Opgeslagen voortgang wordt daarbij tussen beide apparaten gedeeld, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen.

Er zitten overigens wel wat haken en ogen aan de dienst. Zo werkt het alleen als je de games digitaal koopt, in plaats van op een fysieke disc. Ook moet je Windows 10 up-to-date zijn met de Anniversary Update, die op 2 augustus uitkomt.

Games

In eerste instantie gaat het dan om twaalf spellen, waaronder Gears of War 4. Later komen er nog veel meer games bij. Microsoft meldt namelijk ook dat álle spellen die het bedrijf in de toekomst uitbrengt, onderdeel van Play Anywhere worden.

Play Anywhere-games zijn te herkennen aan een speciaal logootje, zoals je ziet in bovenstaande afbeelding.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>