‘Ontwikkeling van Android-concurrent Tizen wankelt’

Foto:  Tizen Indonesia

Dat meldt The Wall Street Journal maandag.

Diverse providers hadden toegezegd Tizen-smartphones uit te gaan brengen, maar trekken zich nu terug. Zo zou het Amerikaanse Sprint zich richten op andere lanceringen, weet een anonieme bron.

Ook het Spaanse Telefónica en het Franse Orange zouden voorlopig afzien van een smartphone met Tizen. “Het systeem is niet zo volwassen als we hadden verwacht op dit punt”, aldus een woordvoerder van Orange. Er staat momenteel geen Tizen-product op de planning.


Apps


Naast terugtrekkende partners blijken ook ontwikkelaars van apps niet voor het nieuwe mobiele besturingssysteem warm te lopen. Samsung zou de ontwikkelaar van een populaire Android-app 100.000 dollar hebben geboden om een Tizen-app te maken.

Tot dusver zouden er slechts zesduizend apps ontwikkeld zijn waarvan het merendeel vooral kleinere onbekende apps zijn.

Tizen is al enkele jaren in ontwikkeling door hoofdzakelijk Samsung en chipmaker Intel. Het besturingssysteem moet gaan werken op telefoons, tablets, camera’s, tv’s en apparaten als koelkasten. De introductie van de eerste Tizen-telefoon is al meerdere keren uitgesteld.

Samsung belooft dat de eerste producten eind februari op Mobile World Congress getoond zullen worden. Hoever de ontwikkeling van die producten dan al is, is niet bekend.

Bekijk een video van een gelekte versie van Tizen

Bekijk een afbeelding en details van een vermeende Tizen-toestel

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>