Japans ‘geuralarm’ wereldwijd te koop

Foto:  Scentee

Scentee is een klein, bolvormig apparaatje dat in de koptelefooningang van een iPhone of Android-toestel gestoken moet worden.

Er zijn verschillende geurcapsules verkrijgbaar, met geuren als aardbei, koffie en lavendel. Scentee kan ook etensgeuren verspreiden.

De geuren worden door Scentee middels ultrasone trillingen opgewekt, in de geurcapsules zit naast geurstoffen ook demi-water en een grensvlakactieve stof. Een capsule is goed voor zo’n honderd geursprays.


Apps


Er zijn verschillende apps die het apparaatje kunnen aansturen. Zo kunnen geuren worden verspreid bij wijze van wekker of notificatie.

De app Hana Yakiniku verspreidt op zijn beurt etensgeuren zodat gebruikers goedkoper of gezonder kunnen eten. Hana Yakiniku betekent letterlijk ‘neus gegrild vlees’, de insteek van de app is dat gebruikers bijvoorbeeld witte rijst eten terwijl de Scentee de geur van vlees verspreidt. Dat zou de illusie geven dat de gebruiker daadwerkelijk vlees aan het eten is.

Scentee was sinds november vorig jaar al beschikbaar in Japan, sinds deze week wordt het apparaat ook internationaal verzonden. Scentee kost 35 dollar (25 euro) voor eens starterkit.

Bekijk een video van de Scentee

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>