Atari-oprichter werkt samen met Nederlandse gamestudio

Bushnell werkt al zes maanden “in het geheim” samen met het bedrijf. De samenwerking zal vooral via het internet verlopen, maar de Atari-oprichter zal ook zo nu en dan naar Nederland komen.

De samenwerking moet vijf tot acht mobiele games opleveren, waarvan de eerste begin 2017 moet verschijnen. De rest van de games zullen in de loop van het volgende jaar volgen. De games van Spil trekken maandelijks meer dan 100 miljoen gebruikers. 

Bushnell richtte in 1972 Atari op, een van de eerste bedrijven dat zich enkel richtte op het ontwikkelen van games. Tegenover CNBC zegt hij dat de bedrijfscultuur van Spil een belangrijke reden voor hem was om juist het Nederlandse bedrijf uit te kiezen.

“Ik heb met ze gepraat en besloot dat ze een cultuur hebben van samenwerking, dat veel weg heeft van Atari toen ik daar vertrok. Fantastische mensen met een leuke instelling”, aldus de gameveteraan.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>