Microsoft laat eerste ontwikkelaars HoloLens bestellen

Ontwikkelaars krijgen een uitnodiging om de HoloLens te bestellen voor 3.000 dollar, schrijft Microsoft in een blogpost.

Het apparaat wordt op 30 maart verzonden aan ontwikkelaars in de VS en Canada. Het is onduidelijk of ontwikkelaars in andere landen ook de mogelijkheid zullen krijgen om de bril te bestellen.

De bril is uitgerust met pc-hardware en werkt daardoor zonder aansluiting op een losse pc. De volledig draadloze HoloLens draait op Windows 10 en heeft een speciaal ontwikkelde holografische processor (HPU) naast een ‘gewone’ Intel-processor.

De bril is uitgerust met 2GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en zowel Bluetooth als wifi. De HoloLens heeft daarnaast een bewegingssensor, een lichtsensor, vier camera’s die de omgeving herkennen en een camera die diepte kan waarnemen.


Clicker

Gebruikers kunnen met een camera van 2 megapixel video’s en foto’s maken. Stemcommando’s worden opgevangen door vier microfoontjes in de bril.

De HoloLens gaat volgens Microsoft bij intensief gebruik twee tot drie uur mee op één acculading. De bril wordt geleverd met een zogenoemde Clicker. Dat is een apparaatje met één knop voor mensen die moeite hebben met handgebaren.

Er worden verschillende apps standaard meegeleverd op de HoloLens, waaronder Skype, designprogramma HoloStudio en de misdaadgame Fragments. De HoloLens kan ook honderden apps uit de Windows Store draaien, maar dan is er geen speciale ondersteuning voor hologrammen.

Microsoft heeft nog niets bekendgemaakt over een consumentenversie van de HoloLens. Vermoedelijk verschijnt die pas als ontwikkelaars het app-aanbod voor de bril hebben uitgebreid, en als de kosten van het apparaat verder zijn gedaald.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>