Verbeterde versie digitale zwarte markt Silk Road gelanceerd

Foto:  Thinkstock

De verbeterde versie, Silk Road 2.0, zou eigenlijk al op 5 november online gaan, maar de lancering verliep niet bepaald vlekkeloos en werd dan ook 24 uur uitgesteld. Inmiddels is het wel zo ver volgens de nieuwe oprichter, die op Twitter dezelfde naam, Dread Pirate Roberts, hanteert als zijn voorganger.

Silk Road 2.0 is nog niet helemaal functioneel, maar producten zoals cannabis, xtc, cocaïne en heroïne staan al vermeld op de website, volgens Allthingsvice. De loginpagina werd vernieuwd, maar de website lijkt grotendeels hetzelfde te zijn als zijn voorganger.

De nieuwe versie borduurt grotendeels voort op de techniek van de oude versie. Zo moet er nog steeds gebruikt gemaakt worden van het Tor-netwerk en moet er betaald worden met bitcoins. Wel nieuw is het gesloten karakter van een aantal fora. Toegang verkrijgen kan alleen na een uitnodiging van een vertrouwd lid.

Ook is het mogelijk om in te loggen middels een versleutelde twee staps-authenticatie. Al met al zou Silk Road 2.0 anoniemer en dus veiliger moeten zijn dan zijn voorganger. Hoe succesvol Silk Road 2.0 wordt is onduidelijk, een aantal alternatieven sloten onlangs hun deuren, waarna bitcoins van veel gebruikers verloren gingen.

Vijf vragen over digitale zwarte markt Silk Road

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>