Oneplus X maand na lancering ook zonder uitnodiging te koop

Dat meldt Oneplus zaterdag.

De eerste telefoon Oneplus van de Chinese maker, was enkel via uitnodiging te koop. Bij de Oneplus 2 probeerde het bedrijf om de telefoon ook zonder uitnodiging te verkopen, maar dat mislukte en de ceo van Oneplus bood zijn verontschuldigingen aan.

De Oneplus X is de eerste maand alleen op uitnodiging te koop, daarna komen er wekelijkse open verkoopmomenten. Iedereen kan dan een Oneplus X kopen.

Oneplus vreest productieproblemen als het de verkoop van haar smartphones direct opengooit. Daarom wil het bedrijf geleidelijk de productiecapaciteit verhogen. Als die hoog genoeg is, wordt de verkoop geheel vrijgegeven.


Oneplus X

De Oneplus X is een 5 inch-smartphone en kost slechts 269 euro. Het toestel is hiermee kleiner en goedkoper dan vorige toestellen van Oneplus.

Onder de motorkap heeft de Oneplus X 16GB opslaggeheugen, 3GB werkgeheugen en een Snapdragon 801-processor – een chip van ruim een jaar oud. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel beschikt niet over een vingerafdrukscanner.

De eerste versie wordt slechts in beperkte oplage geproduceerd en is met 160 gram iets zwaarder dan de standaardversie, die 138 gram weegt.

De Oneplus X is vanaf 5 november online te koop.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>