Auto's van Volvo krijgen detectiesysteem voor kangoeroes

De discussie over de veiligheid van zelfrijdende auto’s laait op nu de technologie telkens dichterbij komt. In Australië heeft Volvo nog een extra probleem: kangoeroes. Daarom wordt er gewerkt aan een speciaal detectiesysteem, dat in auto’s gebouwd wordt.

Eén op de zes Australische chauffeurs rijdt een kangoeroe aan, goed voor 200.000 aanvaringen per jaar. De schade loopt dan ook flink op en in september viel er nog een dode na een kangoeroe-aanrijding.

Volvo heeft al technieken ontwikkeld die voetgangers en fietsers kunnen herkennen. Auto’s kunnen dan op tijd stoppen. Voor kangoeroes is een beter systeem nodig, omdat ze zo onvoorspelbaar zijn.

Koeien

Daarom wordt het gedrag van de dieren nu onderzocht. De data kan vervolgens opgenomen worden in de detectie-software.

In Zweden deed Volvo al hetzelfde met koeien en rendieren, maar die zijn een stuk langzamer dan kangoeroes. Kangoeroes halen een topsnelheid van 60 kilometer per uur.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>