LG brengt vlaggenschiptelefoon V10 toch naar Europa

Dat laat het bedrijf vrijdag weten.

Het opvallendste kenmerk van de V10 is dat het toestel twee schermen heeft. Het hoofdscherm is 5,7 inch groot en kan een resolutie van 2560 bij 1440 pixels weergeven.

Net boven dat scherm zit een rechthoekig, kleiner scherm. Dat heeft een resolutie van 1040 bij 160 pixels en toont notificaties. Als je bijvoorbeeld een video bekijkt en je krijgt een mailtje, dan toont de LG V10 de melding op het tweede display en valt de notificatie dus niet over je filmpje heen.


Camera’s

Aan de voorkant van het toestel zitten twee camera’s van 5 megapixel die groothoekselfies kunnen maken.

Verder zet LG met de V10 in op het maken van video’s, met een een 16 megapixel-camera aan de achterkant die in 4K-kwaliteit kan opnemen. Daarbij is onder meer elektronische beeldstabilisatie voor video’s beschikbaar en kunnen filmpjes op het toestel snel worden gemonteerd en gedeeld.

Het apparaat gebruikt een roestvrijstalen frame met een achterkant van silicone, die er volgens LG voor zorgt dat het toestel valbestendiger dan de concurrentie is. Het toestel zou vallen van een hoogte van ruim een meter kunnen overleven.


Verschijning

Zoals gebruikelijk plaatst LG zijn volumenknoppen aan de achterkant, maar daar tussenin zit nu een vingerafdrukscanner. Het apparaat heeft een accu van 3.000 mAh en wordt standaard geleverd met 64 GB opslagruimte, uitbreidbaar via een sd-kaart.

Het apparaat heeft maar liefst 4 GB werkgeheugen die de Snapdragon 808-processor bijstaat.


Release

Het is nog niet bekend wanneer het toestel precies naar Europa komt of hoeveel het gaat kosten. In de VS gaat het toestel voor 600 tot 700 dollar over de toonbank. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>