‘Eigen smartphonegebruik wordt flink onderschat’

Mensen zetten hun smartphone gemiddeld ruim twee keer vaker aan dan dat zij zelf inschatten, concluderen wetenschappers van Lancaster University in een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One

De onderzoekers lieten een aantal mensen tussen de 18 en 33 jaar oud inschatten hoevaak zij hun telefoon oppikten, en lieten heb vervolgens rondlopen met een smartphone die waren uitgerust met software die bijhield hoevaak het toestel werd aangezet. 

De gebruikers zetten hun smartphone gemiddeld 85 keer aan, waarvan de helft korter dan dertig seconden duurde. Vooraf dachten de proefpersonen dat zij hun gemiddeld toestel zo’n 37 keer aan zouden zetten. 

De onderzoekers raden andere wetenschappers die onderzoek naar smartphonegebruik doen daarom aan om geen gebruik te maken van zelfrapportages. “Ons werk suggereert dat die gegevens met met de nodige voorzichtigheid moeten worden geïnterpreteerd”, aldus onderzoeker David Ellis. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>