Slimme handschoen vertaalt vingerbewegingen naar virtual reality

De Gest moet het mogelijk maken om gedetailleerde handbewegingen in games en software te registreren. De handschoenen communiceren met een computer of smartphone.

Volgens de makers is het mogelijk om bijvoorbeeld een object vast te pakken in een grafisch bewerkingsprogramma, om het vervolgens in te kleuren. Een voorwerp kan met natuurlijke handbewegingen worden gedraaid en bewerkt.

De Gest-handschoenen moeten zich ook lenen voor virtual reality. Het is hierdoor mogelijk om handen te zien binnen een virtuele omgeving. 

De makers zamelen geld in op Kickstarter, waar minstens 175 dollar (160 euro) betaald moet worden om één handschoen te bestellen. Vroege kopers kunnen minder doneren.


Leap Motion

Met Leap Motion is het al langer mogelijk om vinger- en handbewegingen te vertalen naar bewegingen in software. Leap Motion gebruikt echter een bewegingssensor op bijvoorbeeld een bureau, waardoor handen op een bepaalde positie moeten zijn.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>