‘Alibaba doet grote investering in Magic Leap’

Het bedrijf zal waarschijnlijk rond de 200 miljoen dollar in de startup steken, stellen bronnen van Recode.

Magic Leap maakt een speciale bril waarmee gebruikers virtuele beelden over de echte wereld kunnen projecteren, zoals ook gebeurt met de Hololens van Microsoft. De technologie van Magic Leap is nog niet in het openbaar getoond, maar het bedrijf zegt daar wel bijna klaar voor te zijn.

Vorig jaar stak een groep investeerders onder leiding van Google al 542 miljoen dollar in Magic Leap. Ook de filmindustrie heeft in het bedrijf geïnvesteerd, omdat de augmented reality-technologie mogelijk kan worden ingezet voor filmervaringen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>