‘Tiener breekt in op privémail CIA-baas’

Dit beweert de hacker tegenover New York Post. De hacker zou nog op de middelbare school zitten. Hij zou zijn binnengedrongen op het persoonlijke mailadres van John Brennen, de huidige directeur van de CIA.

De CIA weigert op het gerucht te reageren.

Het AOL-mailaccount van Brennan zou gevoelige gegevens bevatten, waaronder een document van 47 pagina’s dat alleen met de hoogste bevoegdheid bekeken mag worden. De bestanden werden gewist toen Brennan ontdekte dat zijn account was binnengedrongen.

De CIA-baas zou ook de burgerservicenummers en andere privédata van agenten hebben bewaard op het e-mailadres. Ook zou de hacker een brief van de overheid over extreme ondervragingstechnieken hebben gevonden.


Hilary Clinton

De Amerikaanse Presidentskandidaat Hilary Clinton werd eerder dit jaar bekritiseerd, omdat ze haar persoonlijke mailadres gebruikte voor werk. Ze zei dat dit handiger was dan het gebruik van haar werkmail, maar dat ze achteraf anders had moeten handelen.

Omdat Clinton haar eigen e-mail gebruikte, werd data bewaard op een algemene server. Hierdoor was gevoelige informatie kwetsbaarder dan op bijvoorbeeld een beveiligde server.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>