Samsung bouwt productierobots om te concurreren met Chinese fabrieken

Dat meldt Yonhap News maandag.

De nauwkeurige Koreaanse robots moeten de strijd aangaan met de goedkope, menselijke krachten uit China. Het importeren van dit soort machines is momenteel nog vaak te duur. De robots zijn naar verwachting in 2018 klaar voor gebruik. 

De robots moeten worden gebruikt om producten als smartphones en andere consumentenelectronica in elkaar te zetten. Samsung is nu, net als vele andere fabrikanten, nog grotendeels afhankelijk van goedkope Chinese arbeid. Door de stijgende lonen en winstmarges in China wordt dat echter steeds duurder.

Ongeveer 10 procent van de productieprocessen wordt momenteel afgehandeld door robots, volgens cijfers van de International Federation of Robotics. Dat aandeel loopt naar verwachting op tot 20 procent in 2025.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>