Eerste Windows 10-telefoons in december naar Nederland

Dat heeft het bedrijf maandagochtend bekendgemaakt. De nieuwe Lumia-toestellen zijn de eerste smartphones die draaien op de mobiele versie van Windows 10.

De Lumia 950, met een qhd-scherm van 5,2 inch en Snapdragon 808-processor, krijgt een prijs van 599 euro. De grotere Lumia 950 XL, met een scherm van 5,7 inch en Snapdragon 810-processor, gaat 699 euro kosten.

Beide toestellen hebben een Pureview-camera van 20 megapixels met driedubbele flitser en de mogelijkheid om video in 4K-kwaliteit op te nemen. De smartphones hebben 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte.

Met een speciale adapter is het mogelijk om de smartphones te koppelen aan een extern display, toetsenbord en muis. Zo kan de smartphone worden gebruikt als pc met de volledige versie van Windows 10, via de zogenoemde Continuum-functie. De benodigde Display Dock voor de Lumia-toestellen kost 99 euro. Mensen die uiterlijk in januari een Lumia 950 XL kopen, krijgen de dock gratis.


Budgettoestel

Begin december verschijnt ook de Lumia 550, een nieuw budgettoestel van Microsoft. Het apparaat heeft een scherm van 4,7 inch met resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Er is een Snapdragon 210-chip, 1 GB werkgeheugen en camera van 5 megapixels aan boord. Gebruikers krijgen 8 GB opslagruimte. De Lumia 550 krijgt een prijs van 129 euro.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>