Gamer Pewdiepie bestverdienende Youtuber van 2015

De Zweed, die in het echt Felix Kjellberg heet, verdiende 12 miljoen dollar met zijn gamevideo’s, zo berekende zakenblad Forbes.

Het tijdschrift maakte voor het eerst een top 10-lijst met de bestverdienende Youtube-sterren. Behalve Pewdiepie staan er verschillende komieken op de lijst, evenals een make-up-artiest en een maker van video’s met bakinstructies.

Op een gedeelde tweede plek, met jaarinkomsten van 8,5 miljoen dollar, staan het komedieduo Smosh (Ian Hecox en Anthony Padilla) en de Fine Brothers (Benny en Rafi Fine). Zij zijn bekend van video’s waarin kinderen, tieners en ouderen reageren op video’s, trends of producten.

Alle Youtube-sterren die in de lijst voorkomen mogen zich miljonair noemen. De nummers acht, negen en tien van de lijst verdienden elk 2,5 miljoen dollar in een jaar. Forbes baseert zich voor de aantallen op gegevens van onderzoeksbureau Nielsen, filmdatabase IMDB en interviews met mensen in de sector.

De volledige lijst:

Bestverdienende Youtubers
Bestverdienende Youtubers

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>