Britse tak Facebook betaalt nauwelijks belasting in 2014

Dat heeft het sociale netwerk bekendgemaakt bij het Britse handelsregister, meldt de BBC maandag.

Het bedrijf rapporteerde een verlies van 28,5 miljoen pond, maar besteedde wel ruim 35 miljoen pond aan bonussen voor medewerkers. Dat is zo’n 96.000 pond (130.000 euro) per Britse medewerker.

In het Verenigd Koninkrijk woedt al jarenlang een discussie over de belastingafdrachten van buitenlandse bedrijven. Zij gebruiken vaak wettelijke methodes om zo veel mogelijk winst weg te sluizen, waardoor de Britse belastingdienst nauwelijks geld ontvangt.

Een woordvoerder van Facebook zegt in alle landen de lokale belastingwetten te volgen. Ook zegt hij dat Facebook van plan is om zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden.


Europese Commissie

De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar de belastingpraktijken van verschillende multinationals, waaronder Apple en Amazon.

De Britse minister van Financiën George Osborne is van plan om het wegsluizen van winst te belasten, zodat hoe dan ook in het Verenigd Koninkrijk moet worden betaald.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>