Dell doet megaovername van 67 miljard dollar

Dat maakt Dell maandag bekend. De raad van bestuur van EMC staat achter de overname en zal de aandeelhouders aanraden de deal goed te keuren. 

Dell betaalt EMC’s aandeelhouders in totaal ruim 33,15 dollar per aandeel. Dat betekent een premie van 19 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag, die 27,86 dollar bedroeg. Dochterbedrijf Vmware blijft beursgenoteerd. 

De transactie zal naar verwachting volgend jaar tussen mei en oktober worden voltrokken. Dell-topman Michael Dell zal aan het hoofd staan van het gecombineerde bedrijf.


Dataopslag

EMC geldt als marktleider op het gebied van dataopslag en houdt zich verder bezig met databeveiliging en de cloud. 

Dell richt zich de afgelopen jaren steeds meer op de markt voor serverparken en datacentra, en steeds minder op de teruglopende pc-markt. 


Investeerder

Met de overname lijken vragen over de toekomst van EMC te worden beantwoord. Vorig jaar meldde EMC, onder druk van een activistische aandeelhouder, naar de mogelijkheden van een fusie te kijken. Eerder zou het dataopslagbedrijf fusiegesprekken hebben gevoerd met Hewlett-Packard.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>