Sony koopt Belgische maker van 3d-cameratechnologie

Dat meldt Reuters. Softkinetic specialiseert zich onder meer in zogenaamde time-of-flight-cameratechnologie. Daarmee kan naast de gebruikelijke factoren lengte en breedte, ook diepte worden gefotografeerd. Zo onstaat een driedimensionaal beeld.

Technologie van Softkinetic wordt nu al gebruikt voor onder meer fysiotherapie, het vertonen van dynamische advertenties in games en interactieve televisie.

Met technologie van Softkinetic kunnen ook afzonderlijke lichaamsdelen gevolgd worden. Daarmee zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om in de toekomst een slimme deur te hebben die de gebruiker kan openen door enkel met zijn hand te zwaaien. De technologie heeft dan al herkend dat het de bewoner van het huis is.


Beeldsensoren

Sony zet de laatste tijd meer in op beeldsensoren. Het is één van de onderdelen van het Japanse bedrijf dat sterk presteert, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de tv- en smartphone-afdelingen. De sensoren van Sony worden onder meer gebruikt in de iPhone. Buiten de smartphonewereld hoopt Sony onder meer geld te kunnen verdienen aan slimme auto’s met camera’s aan boord. 

Daarom maakte Sony eerder deze maand bekend de beeldsensoren-divisie af te splitsen. In april kondigde Sony aan dat er honderden miljoenen euro’s worden geïnvesteerd in het opvoeren van de productie van beeldsensoren.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>