Thuisbezorgd accepteert betalingen via Bitcoin

Foto:  Bloomberg

Daarmee wordt Thuisbezorgd naar eigen zeggen de grootste Nederlandse site die bitcoin-betalingen aanneemt.

Bitcoin is een volledig digitale valuta. Via verschillende online wisseldiensten kunnen euro’s en andere valuta’s worden omgezet in de digitale munt. De meeste webwinkels accepteren deze echter nog niet als geldig betalingsmiddel.

De koers van de Bitcoin is dit jaar rap gestegen, van minder dan 10 euro in januari tot de huidige koers van 173 euro per bitcoin. Dat ging met pieken en dalen, met name in de lente, toen de koers van de bitcoin piekte rond de 200 euro en weer instortte tot minder dan de helft van die waarde.

Bij betalingen met Bitcoin rekent Thuisbezorgd in tegenstelling tot andere betaalmethoden geen transactiekosten. Bestellingen lopen via betaaldienst Bitpay, die ook bitcoin-betalingen voor WordPress verzorgt.

Lees meer over de onstuimige geschiedenis van de bitcoin

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>