‘Lenovo mocht Blackberry niet overnemen’

Foto:  Bloomberg

Dat meldt de Globe and Mail op basis van anonieme bronnen.

Halverwege oktober werd bekend dat Lenovo onderzoek deed naar een mogelijke overname van Blackberry. De Canedese overheid zou in gesprekken met Lenovo echter duidelijk hebben gemaakt dat Lenovo Blackberry niet mocht overnemen. Lenovo heeft daarom ook nooit een officieel bod gedaan op het Canadese bedrijf.

De Canadese overheid zou zich vooral zorgen maken om Lenovo’s Chinese achtergrond. Het bedrijf zou door de overname verantwoordelijk worden voor een belangrijk onderdeel van Canada’s telecominfrastructuur.


Doorstart Blackberry


Eerder wees de Canadese overheid al een bod af van een Eygptische miljardair, die 520 miljoen dollar wilde betalen voor Manitoba Telecom Services. De voornaamste reden om het bod af te wijzen was het mogelijke risico voor de nationale veiligheid.

Inmiddels is bekend geworden dat Blackberry niet langer te koop is. Het bedrijf gaat een doorstart maken, zo werd op 4 november bekend. Het krijgt een investeren van 1 miljard dollar, terwijl onder andere de directeur het veld moet ruimen.

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry door de jaren heen

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>