HTC verwacht moeilijk vierde kwartaal

Foto:  NU.nl/Joost Nederpelt

Dat meldt het bedrijf dinsdag bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers (.pdf), waarin ook wordt bevestigd dat in het derde kwartaal een verlies van omgerekend 75 miljoen euro werd geleden. Dat meldde HTC begin oktober al, op basis van voorlopige cijfers.

In het vierde kwartaal van HTC verwacht HTC een omzet van tussen de 40 en 45 miljard Taiwanese dollar (1 tot 1,13 miljard euro). Dat is een stuk minder dan de 60 miljard Taiwanese dollar die een jaar eerder werd verdiend in hetzelfde kwartaal.

De smartphonefabrikant verwacht wel nipt winstgevend te worden, met een winst van tussen de 0,01 en 0,17 Taiwanese dollar per aandeel. In het derde kwartaal werd 3,58 Taiwanese dollar per aandeel verloren.


Nieuwe toestellen


In de afgelopen maanden introduceerde HTC de One Mini en One Max, respectievelijk een kleine en grote variant van de HTC One. Met de nieuwe toestellen probeert HTC zijn aanbod uit te breiden en nieuwe markten aan te boren.

Naast de HTC One-varianten wil HTC ook goedkopere toestellen aan gaan bieden, om weer winst te gaan maken. Zo is de HTC Desire 601 sinds oktober te koop. HTC is ook van plan om in de kosten te snijden.

Hoe HTC zichzelf opnieuw uitvindt

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>