Review: Ongecompliceerd knallen in Call of Duty Ghosts

Foto:  Activision

Bekijk beelden en de volledige review op NUtech

In Ghosts zijn de Verenigde Staten aangevallen en tien jaar na de aanslag is het land nog steeds grotendeels verwoest en verdeeld.

Een select groepje militanten moeten de VS van de ondergang rennen. De speler stapt in de schoenen van Logan, onderdeel van het team met de naam Ghosts.

Het team reist de wereld over om ‘onmogelijke opdrachten’ uit te voeren. Helaas wordt de goed uitgewerkte setting in de VS al veel te snel verlaten. Dat is jammer, want de singleplayermodus ontleent een groot deel van zijn elan aan de postapocalyptische setting.


Actie


Gelukkig blijft de kenmerkende actie aanwezig. Die is in Ghosts filmisch en spectaculair als vanouds.

Het avontuur voelt helaas te vaak als een compilatie van de voorgaande Modern Warfare-delen. Wéér het afvuren van nucleaire raketten, wéér een vliegdekschip dat wordt aangevallen, wéér één slechterik die de vijandelijke fractie zijn gezicht geeft, wéér wachten in het hoge gras totdat vijandelijke soldaten je voorbijgelopen zijn.

Het soloavontuur speelt door de vluchtige actie en afwisseling wel lekker weg en is zo een erg vermakelijk geheel. De game oogt grafisch ook nog eens verrassend verzorgd.

Voor zowel de ervaren als onervaren speler is het echter de multiplayerstand die de game over weken en maanden speelbaar houdt.


Haast en chaos


Er zijn diverse nieuwe modi en oude onderdelen zijn geschrapt. Die nieuwe modi geven er alle blijk van dat Ghosts een andere game is dan Black Ops II. Ze lenen zich vooral voor een haastige speelstijl, waarbij knallen en rennen het hoogst in het vaandel staan.

Ook de nieuwe maps worden getekend door de snelle actie en dat wordt gestimuleerd door beloningen voor het omleggen van tegenstanders. Tot slot is er een heel sterke nieuwe wapenklasse. Het zorgt voor een multiplayer van vrij chaotische aard.

De focus op actie heeft ook voordelen. Het gevoel van het spel is snel en heerlijk, en vormt een prachtige fundering voor het spelen van vermakelijke korte potjes. De Call of Duty-community die competitiviteit hoog in het vaandel heeft staan, zal Ghosts in zijn huidige vorm echter tegenstaan. Daarvoor is de balans nog te zwak. Een toekomstige nieuwe modus zal daar waarschijnlijk verandering in brengen.

Wie gewoon ‘lekker wil knallen’, weet al jaren dat de Call of Duty-serie zich daar perfect voor leent. Daar is Ghosts zeker geen uitzondering op.

Bekijk beelden en de volledige review op NUtech

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>