Google lanceert videodienst Helpouts

Foto:  EPA

De nieuwe dienst is meteen te gebruiken.

Google deed al enkele maanden proeven met Helpouts en de dienst zou nu klaar zijn voor het grote publiek. Google wil mensen verbinden met professionele hulp, op welk gebied dan ook. Het maakt daarbij gebruik van Hangouts, zodat mensen 1-op-1 live kunnen chatten.

Vrijwel iedereen kan zich aanmelden als professional, behalve mensen in de gezondheidszorg. Deze moeten een bepaalde test doorstaan voordat ze aan de slag kunnen. Experts moeten hun kwalificaties bekendmaken.

Gebruikers kunnen professionals beoordelen en een score achterlaten. De geboden hulp loopt uiteen van het repareren van computers, het epilieren van wenkbrauwen tot tuinieren en het maken van chocola. Professionals kunnen hun eigen tarief instellen. Soms werken de experts gratis, terwijl anderen een bedrag per minuut of per sessie rekenen.

Hangouts is een dienst van Google waarmee mensen kunnen videobellen en chatten. Het wordt gebruikt in Google+ en Gmail, maar er is ook een aparte app van Hangouts.

Lees onze review: Hangouts is snelle Whatsapp-concurrent voor iedereen

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>