‘Google annuleerde geheim Google Maps-project’

Google Here zou werken met in winkels geplaatste beacons. Wanneer een gebruiker binnen vijf seconden van een winkel zou staan, zou er een melding op het scherm van zijn of haar telefoon verschijnen, waarmee er een web-app geopend zou kunnen worden, meldt Fortune maandag op basis van ingewijden. 

Zo kan er bijvoorbeeld automatisch een klantenkaart op het scherm van een smartphone verschijnen als de gebruiker een supermarkt inloopt, of reisinformatie wanneer de gebruiker een station binnenloopt. 

Het project zou zijn geschrapt omdat het automatisch verzenden van apps te opdringerig zou zijn. Bovendien was het de vraag of winkeleigenaren wel interesse zouden hebben in de nieuwe functie. 

Met de nieuwe functie zou Google meer adverteerders willen trekken. Het wordt steeds moeilijker voor bedrijven mensen te bereiken via hun mobiele telefoons, omdat de meeste mensen maar weinig nieuwe apps downloaden. Door de web-apps automatisch te laten openen op het scherm van de telefoons zou Google adverteerders een nieuwe manier bieden om mensen te bereiken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>