Nieuwe Sony-smartwatch heeft elektronica in polsbandje

Het apparaat, met de naam Wena Wrist, is onderdeel van een nieuw innovatieprogramma binnen Sony. Onder dat programma worden ‘interne startups’ aangemoedigd snel nieuwe producten te ontwikkelen en via een eigen crowdfundingsite van Sony in Japan aan te bieden.

De Wena – een afkorting voor ‘wear electronics naturally‘ – bevat onder meer een nfc-chip voor mobiele betalingen en sensoren die de activiteit van de gebruiker bijhouden. Als de horlogedrager notificaties ontvangt, dan trilt het horloge en gaat een led-lampje knipperen.

Opvallend is dat de smartwatch in zijn huidige uitvoering alleen werkt met iOS. Mensen met een Xperia-smartphone van Sony kunnen de Wena dus niet gebruiken.


Uitvoeringen

Het horloge verschijnt in twee uitvoeringen, met een ‘normale’ wijzerplaat of als chronograaf met drie extra wijzers. De accu van het horloge zelf moet drie tot vijf jaar meegaan, terwijl het bandje elke week moet worden opgeladen.

Prijzen lopen uiteen van 34.800 tot 69.800 yen (255 tot 512 euro). In totaal willen de makers minstens 73.000 euro ophalen met hun crowdfundingcampagne, een doel dat in korte tijd al bijna voor de helft is bereikt. Vermoedelijk zal het apparaat voorlopig niet naar Europa komen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>