Facebook wil met kunstmatige intelligentie ‘begrijpen wat mensen delen’

Dat antwoordt Facebook-ceo Mark Zuckerberg in een openbaar vraaggesprek op zijn Facebookpagina.

“Als je een foto neemt met een vriend erop, dan moeten we er voor zorgen dat die vriend het ziet”, aldus Zuckerberg. “Als je een foto van een hond neemt of een bericht plaatst over politiek, dan zouden we dat moeten begrijpen zodat we dat bericht kunnen laten zien aan mensen die ook van honden en politiek houden. 

Om dat mogelijk te maken wil Zuckerberg kunstmatige intelligentie ontwikkelen die geavanceerder is dan de primaire zintuigen van mensen. “Om te kunnen zien bouwen we systemen die alles kunnen herkennen dat op beeld of video is vastgelegd, zoals mensen en objecten”, legt Zuckerberg uit.

Facebook richt zich daarnaast op het verwerken en vertalen van taal en het omzetten van spraak naar tekst. 

Het sociale netwerk investeert laatste tijd steeds meer in het verbeteren van kunstmatige intelligentie om het gedrag van zijn gebruikers en de inhoud van berichten te analyseren.

Soms zorgt dat ook voor botsingen. De onlangs verschenen Facebook foto-app Moments zal bijvoorbeeld niet in Europa verschijnen, omdat de app gebruikmaakt van gezichtsherkenning. Die functie is in Europa wegens privacyzorgen uitgeschakeld.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>