Eerste jetpack voor consumenten verschijnt in 2016

De Martin Jetpack begon ooit als een droomproject van de Nieuw-Zeelander Glenn Martin. De jetpack is al vijfendertig jaar in ontwikkeling, meldt Reuters.

Het eerste prototype werd getest in 2011 en was in staat om ongeveer een kilometer rond te vliegen voordat er een landing werd gemaakt met behulp van een parachute. 

De motor in de jetpack heeft een vermogen van 200 pk en kan ruim dertig minuten rondvliegen met snelheden tot 74 kilometer per uur en een maximumhoogte van een kilometer. De jetpack kan een lading van zo’n 120 kilo meetillen.

Hoewel de jetpack waarschijnlijk de interesse zal hebben van veel avonturiers en adrenalinejunkies, is hij met name bedoeld voor hulpdiensten. 

Goedkoop is de jetpack niet. Het apparaat zal naar verwachting zo’n 150.000 dollar gaan kosten (omgerekend ongeveer 134.000 euro).

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>