Google’s zelfrijdende auto’s officieel de weg op

Dat meldt het bedrijf via Google+.

Google presenteerde zijn kleine zelfrijdende auto naar eigen ontwerp in mei 2014, en heeft de wagen sindsdien op privéterrein getest. De wagen gebruikt software die Google al jaren met bestaande, aangepaste auto’s test.

De nieuwe zelfrijdende auto’s moeten op termijn zonder stuur, rem en gaspedaal gaan rijden, maar hebben die zaken voor de veiligheid vooralsnog wel. Ook zit in elke auto momenteel een getraind chauffeur achter het stuur om in te kunnen grijpen.

De Google-auto’s rijden met een topsnelheid van zo’n 40 kilometer per uur door de bebouwde kom van de stad Mountain View in Californië, waar ook het hoofdkantoor van Google staat. Google vraagt de bewoners van de stad te letten op de autootjes, en hun reactie te geven.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>