Usb-stick in assortiment kinderpostzegels

Het gaat om een usb-stick van 8 gigabyte in de vorm van een pinpasje, dat makkelijk in een portemonnee past. Dit maakte Stichting Kinderpostzegels dinsdag bekend.

”Het nieuwe product moest praktisch zijn, door de brievenbus kunnen, niet te zwaar wegen en door een brede doelgroep gebruikt worden. Zo kwamen we op de USB-kaart uit”, licht een woordvoerster van Stichting Kinderpostzegels toe. ”Vorig jaar hebben we een proef gedaan en die was succesvol.”

Op het pasje staat een vrolijke aapjesafbeelding van Paul Frank. De usb-kaart kost 7,95 euro.


Gemist

Ook nieuw dit jaar zijn de ‘kinderen gemist’-briefjes die door de brievenbus worden gedaan als mensen niet thuis zijn. Op het briefje staat een verwijzing naar de persoonlijke pagina van het betreffende kind op de website mijnkinderpostzegelactie.nl. Daar kunnen mensen online hun bestelling doen.

Basisscholen mogen in tegenstelling tot eerdere jaren zelf bepalen waar de opbrengst van de leerlingen naartoe gaat. Ze kunnen ervoor kiezen alle kwetsbare kinderen te steunen, maar ook voor ‘stop kinderarbeid’, ‘ieder kind een gezin’ en ‘bij de les blijven’. Elk onderwerp heeft bijpassend lesmateriaal voor in de klas.

De kinderpostzegelactie start woensdag 23 september. Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor de bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>