‘Uber gaat mensen ook volgen als app niet wordt gebruikt’

Dat blijkt volgens de Amerikaanse privacygroep Electronic Privacy Information Center (EPIC) uit de nieuwe privacyvoorwaarden van Uber, die van kracht gaan op 15 juli. De privacygroep heeft een officiële klacht (pdf) ingediend.

Volgens EPIC zorgen de nieuwe voorwaarden voor nieuwe privacyrisico’s moeten ze worden onderzocht door de Amerikaanse toezichthouder FTC. Uber zou onder de nieuwe voorwaarden naast de mogelijkheid om de locatie te volgen ook toegang hebben tot de contactenlijsten van de gebruikers.

Uber zegt in een reactie dat de klacht van EPIC ongegrond is, en dat gebruikers zelf in de hand hebben welke persoonlijke informatie wordt gedeeld met de app. De nieuwe privacyvoorwaarden zijn juist helderder en makkelijker te begrijpen, aldus het bedrijf.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>