Zo zet je automatisch afspelende video's in Twitter af

Twitter gaat video’s in tweets voortaan automatisch afspelen. In de hoop ‘relevanter te worden voor de gebruiker’ speelt het sociale netwerk de video’s direct af. Gelukkig kun je de functie af zetten zodat je nog steeds zelf kunt bepalen wat en hoe je wil kijken. Zo zet je het automatisch afspelen van video’s in Twitter af.

Via de desktop

Je kunt de advertenties afzetten in je ‘Instellingen’. Ga daarvoor eerst naar Twitter.com, en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord als je dat nog niet hebt gedaan. Je vindt de instellingen door op je profielfoto rechtsboven te klikken.

Gelijk in het hoofdmenu (‘Account’) zie je onder het kopje ‘Inhoud’ het blokje dat je uit moet schakelen. Klik op het vinkje ‘Video autoplay’ en schakel dat uit.

Klik vervolgens onderaan de pagina op ‘Wijzigingen opslaan’. Je moet nu nog een keer je wachtwoord invoeren ter controle. Als je dat gedaan hebt spelen video’s niet meer automatisch af, ook niet op je mobiele apparaten.

In iOS

Je kunt De video-instellingen ook wijzigen in de officiële Twitter-app voor iOS. Je doet dat door op het tabblad ‘Ik’ te gaan, en daar op het tandwieltje te klikken. Ga daar naar ‘Instellingen’

 

Scroll naar beneden en zoek naar het kopje ‘Video autoplay’. Klik daarop.

Je ziet hier 3 opties staan, waarin je ervoor kunt kiezen om de video’s nooit automatisch af te laten spelen, of juist altijd. In aanvulling op de browser-versie van Twitter kun je hier ook aangeven dat je video’s alleen wilt afspelen als je op wifi zit. Dat is handig voor wanneer je niet zo’n grote databundel hebt en je vooral geen internettegoed wil uitgeven aan video’s.

Kies hier de optie die je wilt, en ga terug via het <-pijltje. Mogelijk moet je de Twitter-app eerst herstarten voor de wijzigingen doorgevoerd worden.

In Android

In de officiële Android-app worden nog geen automatische video’s afgespeeld. Daarom zijn ze ook niet uit te zetten vanuit de Android-app.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>