Google betaalt voor vinden fouten in Android

Dat maakt Google dinsdag bekend. Fouten mogen echter alleen gerapporteerd worden als deze worden gevonden in Nexus-toestellen die op dit moment in Google Play verkrijgbaar zijn. Dat zijn de Nexus 6 en Nexus 9.

Hoe erger de fout en hoe kwetsbaarder Android is, hoe hoger de vergoeding. Onderzoekers die een lek rapporteren, het rapport opsturen en een patch indienen krijgen een maximale vergoeding van 8000 dollar. Een kleine fout levert minimaal 500 dollar op.

Google meldt dat het sinds 2010 zo’n 4 miljoen dollar aan onderzoekers die fouten hebben gevonden heeft uitbetaald. Vorig jaar betaalde Google 1,5 miljoen dollar uit aan meer dan tweehonderd onderzoekers.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>